Президентът на САЩ Джо Байдън обикаля САЩ  заедно с бившия

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обикаля САЩ  заедно с бившия
Коментари Харесай

Анализатори предвиждат победа за републиканците на изборите в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обикаля Съединени американски щати  заедно с някогашния президент Барак Обама в финален опит да убедят гласоподавателите, че успеха на демократите ще бъде важна освен за законодателната стратегия на Байдън, само че и за запазването на американската народна власт.

В същото време Доналд Тръмп прикани републиканците за " гигантска алена вълна ", която да победи демократите на междинните избори във вторник. " Ако желаете да спрете разрушаването на страната ни и да спасите " американската фантазия ", този вторник би трябвало да гласувате за републиканците като гигантска алена вълна ", сподели той на протест в решаващия щат Пенсилвания, визирайки обичайния цвят на партията.

Републиканците се възползват от всеобщото отчаяние от инфлацията и страховете от нарасналите равнища на престъпност в страната, както и незаконна миграция. Демократите пък дават обещание да се борят за запзване на демокрацията. " Всички знаем, че инфлацията е краткотрайна, само че загубата на демокрацията може да бъде вечно ", се споделя в предизборната акция.

Изборните прогнози и социологически изследвания споделят, че е доста евентуално партията на някогашния президент Доналд Тръмп да завоюва болшинство в Камарата на представителите и също по този начин има късмет да поеме контрола над Сената, написа Си Ен Ен.

Междинните избори постоянно служат като равносметка на работата на сегашния президент. Общественото утвърждение на Байдън остава под 50% към този момент повече от година, достигайки 40%, показва скорошно изследване на Reuters/Ipsos. Същото изследване демонстрира, че 69% от американците считат, че страната е поела в неверна посока, а единствено 18% споделят, че е на прав път.

Междинните избори се организират на всеки четири години, само че през 2022 година те надалеч не са рутинни и се следи голямо нарастване на изборната интензивност.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР